Tips voor een unieke en duurzame stedentrip naar Amsterdam - Ben er weg van (2024)

Ken je het platform Moonback al? Het is het eerlijke en duurzame antwoord op boekingssites zoals… nou ja, je weet wel wie. Met Moonback ontdek je de leukste hotspots in diverse steden en slaap je in de mooiste hotels. Ik mocht met ze mee op een unieke stedentrip door Amsterdam.

(eco) Hotel Jakarta

‘Of ik een nachtje in Hotel Jakarta wilde slapen’ vroeg Eliane Roest mij laatst. Daar hoefde ik niet eens over na te denken, want een overnachting in dit eco hotel in Amsterdam stond al heel lang hoog op mijn wishlist. Dus vertrok ik op een dinsdagochtend richting de hoofdstad voor een persreis, georganiseerd door Moonback.com.

Het duurzame concept van Hotel Jakarta is echt heel tof. Het is niet alleen een klimaatneutraal 4-sterrenhotel, maar het is ook een verzamelplaats voor omwonenden. De wellness, het zwembad, het restaurant en de co*cktailbar zijn namelijk niet alleen toegankelijk voor hotelgasten. Iedereen is hier welkom om van deze kleine tropische oase op het Java-eiland in Amsterdam te genieten.

Tips voor een unieke en duurzame stedentrip naar Amsterdam - Ben er weg van (1)Tips voor een unieke en duurzame stedentrip naar Amsterdam - Ben er weg van (2)Tips voor een unieke en duurzame stedentrip naar Amsterdam - Ben er weg van (3)

Vroeger vertrokken hier de schepen naar Indonesië en daarom is het hotel een kleine ode aan dit verre oord. In de bar vind je kunststukken geleend uit het Tropenmuseum en de gigantische binnentuin is samengesteld in samenwerking met de Hortus Botanicus in Amsterdam.

Nog even over de duurzaamheid van dit hotel: Het hotel wekt zo’n 14% van haar eigen energie op met de zonnepanelen die over het hele pand heen zitten. Ook maken ze gebruik van hun eigen WKO-installatie voor zowel koeling als verwarming en vangen ze regenwater op om de planten in het hotel te bewateren. En zo zijn er nog veel meer duurzame oplossingen bedacht om dit hotel zo duurzaam mogelijk te maken.

Tips voor een unieke en duurzame stedentrip naar Amsterdam - Ben er weg van (4)

co*cktails met uitzicht in de Malabar

Oh, en had ik al gezegd dat het hotel er echt adembenemend uit ziet? Vanuit de Malabar heb je stunning uitzicht over ’t IJ. Kom hier vooral rond zonsondergang voor een spectaculair panorama. En ’s avonds speelt hier een live DJ.

Tips voor een unieke en duurzame stedentrip naar Amsterdam - Ben er weg van (5)Tips voor een unieke en duurzame stedentrip naar Amsterdam - Ben er weg van (6)

Tip: probeer ook de (non-alcoholische) homemade Icetea Jakarta. Lekker!

5x eco overnachtingen in Nederland.

Schommelen bij de A’dam Lookout

Na een korte introductie met de groep en de organisatoren en uiteraard een uitgebreide fotosessie in het hotel was het tijd voor de eerste activiteit op de agenda: Een bezoek aan A’dam toren. In deze toren vind je diverse bars en restaurants, een VR-experience die je met een achtbaanritje door de stad laat razen en als hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) het schommelen over de rand van het uitkijkpunt.

Tips voor een unieke en duurzame stedentrip naar Amsterdam - Ben er weg van (7)

Het uitzicht vanaf de A’dam lookout is al prachtig, maar op de schommels kijk je net even verder. Als je je ogen open durft te houden tenminste.Na deze adrenaline kick kun je neerploffen in een van de fatboy zitzakken op het dek met een koud biertje.

Tips voor een unieke en duurzame stedentrip naar Amsterdam - Ben er weg van (8)Tips voor een unieke en duurzame stedentrip naar Amsterdam - Ben er weg van (9)Tips voor een unieke en duurzame stedentrip naar Amsterdam - Ben er weg van (10)

Instagram heaven bij Wondr

Na deze ervaring mochten we door naar de volgende activiteit en wat voor een! Een bezoekje aan Wondr experience. Het concept van deze artistieke speeltuin voor volwassenen -zoals de makers het zelf noemen- is erg tekenend voor deze tijd. In het gebouw vind je diverse ruimtes me zeer instagrammable opstellingen waar je de leukste, de mooiste en vooral de gekste foto’s kunt maken. Niet je camera vergeten dus.

Tips voor een unieke en duurzame stedentrip naar Amsterdam - Ben er weg van (11)Tips voor een unieke en duurzame stedentrip naar Amsterdam - Ben er weg van (12)

Bezoekers krijgen een QR-code mee, die je bij de verschillende tentoonstellingen voor de lens kunt houden om daarmee je eigen gifs en foto’s te maken. Die beelden krijg je vervolgens via de mail toegestuurd. Een leuk souvenir! Ik wil niet teveel verklappen, maar kijk in ieder geval uit naar een duik in de roze spekjes, een glitter douche en ook hier zijn weer schommels!

Tips voor een unieke en duurzame stedentrip naar Amsterdam - Ben er weg van (13)Tips voor een unieke en duurzame stedentrip naar Amsterdam - Ben er weg van (14)

Ga niet weg voordat je ook een rondje hebt gedanst in de Roller Disco. Op witte rolschaatsen swing je op oude klassiekers als ABBA. En als je nog niet zoveel rolschaats-skills hebt, is dat helemaal niet erg. Rond de hele ring vind je railings, waar je aan vast kunt klampen.

Tips voor een unieke en duurzame stedentrip naar Amsterdam - Ben er weg van (15) Tips voor een unieke en duurzame stedentrip naar Amsterdam - Ben er weg van (16)

Na deze bomvolle middag mochten we even pauze nemen, voor we ’s avonds konden aanschuiven in restaurant De Plantage. Groepsgenoten namen een duik in het zwembad of doken even de sauna in. Maar ik besloot even tot rust te komen in het avondzonnetje op het balkon van mijn hotelkamer, na een verkwikkende sessie onder de heerlijke regendouche.

Tips voor een unieke en duurzame stedentrip naar Amsterdam - Ben er weg van (17)Tips voor een unieke en duurzame stedentrip naar Amsterdam - Ben er weg van (18)Tips voor een unieke en duurzame stedentrip naar Amsterdam - Ben er weg van (19)

Eten bij De Plantage

De Plantage ken je waarschijnlijk wel van de beroemde dierentuin Artis en het daarnaast gelegen Micropia. Maar het is naast een straatnaam ook de naam van een prachtig restaurant.Het interieur is indrukwekkend en de gerechten op de menukaart zijn dat ook. Gelukkig genoeg vegetarische opties voor de liefhebber. Denk aan een heerlijke carpaccio van aubergine en een Ravioli gevuld met rode biet.

Tips voor een unieke en duurzame stedentrip naar Amsterdam - Ben er weg van (20) Tips voor een unieke en duurzame stedentrip naar Amsterdam - Ben er weg van (21)

Karaoke bij Duke of Tokyo

Na een uitgebreide tafelsessie gingen we richting het bruisende centrum, want in de Reguliers dwarsstraat wachtte Duke of Tokyo op ons. Achterin deze bar vind je kleine kamers die je kunt afhuren voor je eigen besloten karaoke night. Je mag zelf de muziek bedienen. Kies je favoriete nummers en bedien ook het volume en de geluidseffecten. Geloof me: Celine Dion klinkt net iets beter (minder erg?) met een lekkere galm in de microfoon.

En nee, hier zijn geen geluidsopnamen en beelden meer van. What happens in Duke of Tokyo, stays in Duke of Tokyo.

STRAAT Museum op de NDSM

De volgende dag togen we met de hele club richting de NDSM werf. Hier vind je STRAAT museum vol indrukwekkende Street Art. Alle kunstwerken die je ziet zijn speciaal voor deze expositie gemaakt. Er zijn vaak kunstenaars aan het werk in de oude scheepswerf en de collectie wisselt dan ook regelmatig.

Dit museum is zeker een aanrader voor tieners, maar ook voor kleinere kinderen is een bezoek erg leuk. Het STRAAT museum heeft een speciale kinderspeurtocht uitgezet en veel werken zullen ook jonge kinderen zeker aanspreken.

Tips voor een unieke en duurzame stedentrip naar Amsterdam - Ben er weg van (22)Tips voor een unieke en duurzame stedentrip naar Amsterdam - Ben er weg van (23)Tips voor een unieke en duurzame stedentrip naar Amsterdam - Ben er weg van (24)

Een van de meest indrukwekkende stukken vind ik het rolluik uit Beiroet dat is doorzeeft met kogelgaten. Waar je bij de meeste werken netjes de handen achter de rug moet houden, vraagt dit stuk juist om interactie met de bezoekers. Op memoblaadjes schrijven gasten een mooie boodschap en stoppen die in een van de gaten.

Tips voor een unieke en duurzame stedentrip naar Amsterdam - Ben er weg van (25)

Hotspot Pllek in Amsterdam-Noord

Als afsluiter van deze toffe trip streken we neer op het zonnige terras van Pllek. Op het kunstmatig aangelegde strand kun je een plekje zoeken bij een van de picknicktafels, op de strandstoelen of een van de vele zitzakken.Bij minder mooi weer kun je ook binnen plaatsnemen aan de tafeltjes of lekker neerploffen op een oude Chesterfield bank.

Tips voor een unieke en duurzame stedentrip naar Amsterdam - Ben er weg van (26) Tips voor een unieke en duurzame stedentrip naar Amsterdam - Ben er weg van (27) Tips voor een unieke en duurzame stedentrip naar Amsterdam - Ben er weg van (28)

Pllek heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Minimaal 75% van de gerechten op de kaart is vegetarisch en bijna 25% is veganistisch. De enkele vlees- en visgerechten op het menu zijn gemaakt van dieren afkomstig uit het wild.

Tips voor een unieke en duurzame stedentrip naar Amsterdam - Ben er weg van (29)

Fietsen huren tijdens je stedentrip

Oh, en dan nog een laatste tip: Om Amsterdam echt goed te ontdekken raad ik je een huurfiets aan. Het is hét vervoermiddel van de locals en je zult dan ook merken dat de stad hier helemaal op is ingericht. Bovendien is het een groener transportmiddel dan een auto of brommer en je hebt ondertussen genoeg tijd om lekker om je heen te kijken, want in de hoofdstad is er genoeg te zien!

Tips voor een unieke en duurzame stedentrip naar Amsterdam - Ben er weg van (30)

Boek ook een hotel via Moonback.com

Lees ook:

  • Tips voor een stedentrip van 24 uur in Rotterdam
  • Overnachten bij boutique hotel Pilar in Antwerpen Zuid
  • Op een eerlijke manier een hotel boeken met Moonback
  • Al onze blogs over Amsterdam

Tips voor een unieke en duurzame stedentrip naar Amsterdam - Ben er weg van (31) Tips voor een unieke en duurzame stedentrip naar Amsterdam - Ben er weg van (32)

Dit blog is geschreven door (gast) Instagramblogger Mirjam. Meer over duurzaam leven vind je op mijnblog eengoedverhaal.nu
Tips voor een unieke en duurzame stedentrip naar Amsterdam - Ben er weg van (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dr. Pierre Goyette

Last Updated:

Views: 6332

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Pierre Goyette

Birthday: 1998-01-29

Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

Phone: +5819954278378

Job: Construction Director

Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.