Regisseur Gerrit Kers is terug op het oude nest (2024)

Regisseur Gerrit Kers is terug op het oude nest (1)

Cultuur

Vijf avonden openluchtspel ‘Generatie vol Sensatie’ in ‘t Galgenveld

Door Jan Hendriksen

BORCULO - Na twaalf jaar is hij weer terug op het vertrouwde nest: het openluchttheater ‘t Galgenveld in Borculo. Regisseur Gerrit Kers, geboren en getogen in de Borculose buurtschap Dijkhoek, waar zich ook het theater bevindt. Onder zijn leiding wordt daar het stuk ‘Generatie vol Sensatie’opgevoerd. Humor en actualiteit in maar liefst vijf voorstellingen.

In 1990 trapten Toneelvereniging Ons Genoegen en Buurtvereniging Dijkhoek af met het openluchtstuk ‘Bie ons aan de Grense’. Vanwege het succes werd in de Borculose buurtschap een jaar later door heel veel vrijwilligers het openluchttheater ‘t Galgenveld gerealiseerd. Behalve in 1991, 1994 en 2020 en 2021, (de laatste twee jaar door corona) werd daar jaarlijks een openluchtspel opgevoerd onder auspiciën van Stichting Evenementen Commissie ’t Galgenveld. Tot aan 2010 stond een groot aantal daarvan onder leiding van Gerrit Kers.
Met het openluchtspel ‘Strijd om Vrijheid’ in het kader van de 75-jarige bevrijding van Nederland zou Gerrit als regisseur terugkeren in het openluchttheater. Maar corona stak daar een stokje voor. En door de oorlogssituatie in Oekraïne zag men er op het allerlaatste moment van af datzelfde openluchtspel nu alsnog voor het voetlicht te brengen. “We vonden dat niet gepast en hebben toen in allerijl voor het openluchtspel ‘Generatie vol Sensatie’ gekozen mede omdat Gerrit Kers dit op de ‘plank’ had liggen. In 2019 heeft hij namelijk dit stuk in Boekelo geregisseerd”, legt voorzitter Gerard Nekkers van Stichting Evenementen Commissie ‘t Galgenveld uit.

Plaatselijk en hedendaags
Gerrit Kers: “In samenspraak met de schrijver heb ik wat extra scènes in het stuk mogen verwerken en bewerken zodat het een plaatselijke en hedendaagse invulling heeft gekregen. Met een hele goede en enthousiaste groep spelers, Maar ook dankzij de hulp van extra mensen zoals regieassistent Arjan Meulenveld uit Ruurlo, die al jaren als acteur actief is binnen de Borculose openluchtspelen en de inzet van diverse commissies zoals de decorbouwers wordt ‘Generatie vol Sensatie’ een spel met veel kijk- en luisterplezier en met de nodige humoristische scènes. Daar ben ik van overtuigd.”

Alledaags
In het openluchtspel ‘Generatie vol Sensatie’ wordt het alledaagse leven neergezet op de boerderij van de familie Huisman in de Achterhoek, anno 2022. Het is een interessant toneelstuk over de ontwikkelingen in de huidige melkveehouderij, waar niet alleen serieuze zaken een rol spelen, maar humor ook een groot aandeel heeft. Demente Oma Stina (gespeeld door Nienke Schroer) geeft behoorlijk wat deining en legt tevens een behoorlijke claim op de hele familie. Vader Freek (Jan Dijkman) en moeder Agnes (Gerry Dollekamp) proberen, als dragers van het gezin, het geheel in goede banen te leiden. Vader Freek heeft aangegeven dat hij rond zijn 65ste wil stoppen met melken. Twee zonen, Rob (Otto Scholman) en Dennis (Sebastian Hulshof), hebben allebei ambitie om het ouderlijk bedrijf over te nemen.

Meningsverschillen
Maar er zijn nog wel eens wat meningsverschillen. De zonen Rob en Dennis en dochter Dian (Rianne Broshuis) met hun vrienden hebben een ontmoetingsplek bij een ‘keet’ op het erf, waar ze bij elkaar komen om te chillen, te kletsen en feestjes te vieren. Buurman Hendrik (Kees de Jeu) en zijn vrouw Bertha (Hilda Haselberg) zijn nog wat van de oude stempel. Bovendien is Bertha erg nieuwsgierig en bemoeizuchtig. Toch is het buurman Hendrik die uiteindelijk met een hele belangrijke mededeling komt. Is de tijd rijp om het stokje over te dragen aan de nieuwe generatie? Hoe een en ander zich ontwikkelt kan men zien in dit mooie en eigentijdse openluchtspel met humor en spektakel.

Uitvoeringen
De uitvoeringen van ‘Generatie vol Sensatie’ in openluchttheater ’t Galgenveld zijn op de vrijdagen 15 en 22 juli,de zaterdagen 16 en 23 juli en op woensdag 20 juli. Aanvang alle avonden 20.00 uur. Bij een eventuele slechte weersverwachting wordt op de dag van de voorstelling tussen 17.00 uur en 17:30 uur de beslissing genomen over het doorgaan. Uitwijkdagen zijn de zondagen 17 en 24 juli en donderdag 21 juli.

Kaartverkoop
Kaarten kosten in de voorverkoop 12 euro en aan de kassa 15 euro. Kinderen t/m 12 jaar half geld. Pinnen aan de kassa is mogelijk. De voorverkoopadressen zijn: Tabak en Wijn en Zo Gea Berendsen, Veemarkt 4 in Borculo,. TIB Borculo, Hofstraat 5 in Borculo. Everwennink, Leeuwerikstraat 4 in Ruurlo, Tabakorie Rona, Oudestraat 6 in Neede. Telefonisch zijn kaarten te bestellen bij Jo Nekkers, tel. 06-83185322. Voor alle avonden zijn nu nog kaarten beschikbaar.

Regisseur Gerrit Kers is terug op het oude nest (2024)
Top Articles
Entries - Monmouth Park
Dayren Rocubert 29 Of Hialeah Florida
Dainty Rascal Io
Umbc Baseball Camp
Sprinter Tyrone's Unblocked Games
Skycurve Replacement Mat
Http://N14.Ultipro.com
Gore Videos Uncensored
Owatc Canvas
Publix 147 Coral Way
shopping.drugsourceinc.com/imperial | Imperial Health TX AZ
18443168434
Reddit Wisconsin Badgers Leaked
Help with Choosing Parts
Springfield Mo Craiglist
How to find cash from balance sheet?
National Weather Service Denver Co Forecast
Troy Bilt Mower Carburetor Diagram
Who called you from +19192464227 (9192464227): 5 reviews
Vigoro Mulch Safe For Dogs
The Blind Showtimes Near Amc Merchants Crossing 16
Breckie Hill Mega Link
Grimes County Busted Newspaper
Myhr North Memorial
Ups Drop Off Newton Ks
Puretalkusa.com/Amac
Company History - Horizon NJ Health
Craigslist Maryland Trucks - By Owner
T Mobile Rival Crossword Clue
Greensboro sit-in (1960) | History, Summary, Impact, & Facts
The Eight of Cups Tarot Card Meaning - The Ultimate Guide
Rs3 Bring Leela To The Tomb
Restored Republic
Meggen Nut
*!Good Night (2024) 𝙵ull𝙼ovie Downl𝚘ad Fr𝚎e 1080𝚙, 720𝚙, 480𝚙 H𝙳 HI𝙽DI Dub𝚋ed Fil𝙼yz𝚒lla Isaidub
Darktide Terrifying Barrage
Bad Business Private Server Commands
Mumu Player Pokemon Go
Clearvue Eye Care Nyc
2024 Coachella Predictions
Sun Haven Pufferfish
Robot or human?
El agente nocturno, actores y personajes: quién es quién en la serie de Netflix The Night Agent | MAG | EL COMERCIO PERÚ
Log in or sign up to view
Michael Jordan: A timeline of the NBA legend
Atlanta Musicians Craigslist
Registrar Lls
Hanco*ck County Ms Busted Newspaper
Mega Millions Lottery - Winning Numbers & Results
Freightliner Cascadia Clutch Replacement Cost
Jeep Forum Cj
Jovan Pulitzer Telegram
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Carey Rath

Last Updated:

Views: 6328

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Carey Rath

Birthday: 1997-03-06

Address: 14955 Ledner Trail, East Rodrickfort, NE 85127-8369

Phone: +18682428114917

Job: National Technology Representative

Hobby: Sand art, Drama, Web surfing, Cycling, Brazilian jiu-jitsu, Leather crafting, Creative writing

Introduction: My name is Pres. Carey Rath, I am a faithful, funny, vast, joyous, lively, brave, glamorous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.